×

HOW TO SHOP

1 Login or create new account.
2 Review your order.
3 Payment & FREE shipment

If you still have problems, please let us know, by sending an email to support@website.com . Thank you!

SHOWROOM HOURS

Mon-Fri 9:00AM - 6:00AM
Sat - 9:00AM-5:00PM
Sundays by appointment only!

FORGOT YOUR DETAILS?

STICLA SECURIZATA

Sticla securizata mai este numita sticla intarita si este acel tip de sticla realizat prin intermediul incalzirii sticlei la o temperatura care ajunge pana la aproximativ 650 de grade Celsius. Daca temperatura ar depasi aceasta valoare, sticla ar incepe sa se inmoaie. Racirea suprafetelor externe se face cu foarte mare rapiditate, iar rezultatul consta intr-o compresie puternica. Calitatea sticlei securizate este influentata decisiv de respectarea conditiilor pentru procesul de incalzire urmat de porcesul de racire. Tocmai din acest motiv cele doua procese sunt controlate electronic in baza unor parametrii.

Comparativ cu sticla normala, sticla clasica este mult mai rezistenta la indoire. Datorita rezistentei mecanice, sticla securizata poate fi chiar de patru sau de cinci ori mai mare fata de sticla normala. Pe baza acestor caracteristici sticla securizata este folosita atunci cand pe sticla trebuie stranse mecanic diferite piese si elemente metalice. In cazul sticlei securizate, in eventualitatea in care aceasta se va sparge, sticla se va fractura in cioburi foarte mici si inofensive. Prin urmare persoanele care intra in contact cu sticla respectiva nu vor fi expuse riscului de accidentare sau de ranire.

Securizarea sticlei se poate face pentru orice tip de sticla care are grosimea intre 4 si 19 milimetri. Este important de subliniat faptul ca geamurile securizate nu pot fi modificate prin procese precum taiere, gaurire sau slefuire. Utilizarea sticlei securizate este regasita in mai multe domenii si situatii. Printre acestea putem aminti elementele vitrate unde este necesara securitate ridicata in exploatare, in utilizarile unde exista o rezistenta mecanica a sticlei sau in utilizarile unde exista o prindere mecanica pe sticla.

Sticla securizata prezinta o stabilitate marita la diferente de temperaturi pana la valori de 200 de grade Celsius. In acelasi timp acest tip de sticla este mult mai eficienta pentru proprietatile sale anti-fonice, dar si pentru rezistenta la coroziune sau la uzura.

Montarea de sticla securizata la balcoane si terase este foarte avantajoasa prin prisma proprietatilor si caracteristicilor sale. Panourile de sticla securizata si laminata pot fi manevrate prin glisare completa pentru a permite accesul la aer curat in zilele insorite si calduroase. Aceste panouri pot fi glisate foarte usor si rapid, fara riscuri de accidentare.

Benzile magnetice ale acestor panouri permit etansarea perfecta pentru pastrarea temperaturii in interiorul locuintei, chiar si in zilele cele mai reci. In acelasi timp panourile de sticla securizata permit patrunderea luminii naturale in interior. Datorita benzii magnetice foarte subtiri, aceasta este aproape invizibila. Mai mult, vorbim despre o solutie de etansare foarte rezistenta si care nu se deterioreaza in timp, dar si care se imbina perfect la montarea sticlei securizate.

La interior vorbim despre un profil interior care este perfect etans si care se bucura de un canal special pentru drenarea condensului daca acesta se formeaza. In cazul in care se doreste un plus de siguranta, exista posibilitatea de a instala si de a monta o clanta cu cheie si cu butuc. In acest caz primul panou de sticla securizata montat la balcon sau la terasa poate fi folosit ca o usa.

SUNA UN SPECIALIST

Iti stam la dispozitie pentru consultanta in a face cea mai buna alegere pentru achizitionarea de tamplarie pvc si tamplarie aluminiu cu geamuri termopan.

TOP