9 +1 diferențe dintre tâmplăria PVC și tâmplăria din aluminiu

Este fireasca dorinta de a alege cele mai bune materiale pentru tamplaria locuintei noastre. De aceea, este important sa cunoastem diferentele dintre doua cele mai cunoscute materiale, PVC-ul și aluminiul. Bineinteles, alegerea va apartine in functie de bugetul pe care doriti sa il investiti si preferintele de design.

Sistemele de termopane din PVC sunt realizate cu profile din plastic ce au la interior profile din oțel galvanizat. Ele sunt create prin extrudare la cald și prezintă în compoziția lor policlorura de vinil de unde se trage si acronimul PVC. Pe langa aceasta, sunt adaugati aditivii pe baza de Ca-Zn. In prezent, profilele din PVC sunt ecologice, nemaiavand in compozitia lor plumb. Performantele profilelor din PVC ofera o calitate si o rezistenta in timp  a produsului finit de până la 50 ani. Ferestrele din PVC stau foarte bine din punctul de vedere al etanseitatii și al permeabilitatii la apa. Profilele din  PVC pot fi albe sau pot imita lemnul, efect care se realizeaza printr-un procedeu numit infoliere.


Iata care sunt aspectele cele mai importante pe care trebuie sa le luati in calcul atunci cand optati pentru tamplarie PVC:

 1. Clasa profilului să fie A ceea ce inseamna ca grosimea pereților exteriori este mai mare de 3 mm.
 2. Lățimea profilului să fie mai mare de 60 mm preferabil minim 70 mm.
 3. Armăturile din interior să fie de minim 1.5 mm pentru tocuri și minim 2 mm cercevele.
 4. Geamuri tripan în loc la cele termopan preferabil sticlă cu protecție solară.
 5. La uși din PVC  armătura din interior să fie minim 2.5 mm preferabil 3 mm s au peste 
 6. Feroneria să  fie una de calitate. 
 7. La uși închideri multi-punct.
 8. Mânere de calitate.
 9. Profile de toc cu 3 rânduri de garnituri de bătaie.

Sistemele de temopane din aluminiu sunt de o inalta calitate și durabilitate. Sistemul de tâmplărie din aluminiu ofera cea mai mare gamă de produse, de la ferestrele simple fără rupere termică până la ferestre cu rupere termică ce pot izola excelent. Asadar, tamplaria din aluminiu este cu rupere termica si fara rupere termica. Cea fără rupere termica va fi utilizata doar in interior și niciodată in exterior unde exista diferențe de temperatură. Prin urmare, sistemul cu rupere termica va fi utilizat in exterior unde se dorește o izolare termica foarte buna.

Exista numeroase avantaje oferite de tamplaria din aluminiu, iata cateva dintre ele:

 1. Aluminiul este un material 100 % reciclabil si se poate recicla de mai multe ori fara sa isi schimbe caracteristicile. De asemenea, procesul de reciclare a aluminiului permite o reducere a costurilor de energie și a emisiilor de carbon. Asadar, alegerea acestui material este un plus pentru protectia mediului inconjurator.
 2. Nu emana substante nocive si este foarte rezistent la foc si la supraincalzire.
 3. Ferestrele si usile din aluminiu nu au nevoie de o mentenanta speciala, sunt rezistente si solide si usor de curatat.
 4. Ferestrele din aluminiu sunt rezistente la coroziune. Aluminiul nu se deformeaza in timp, v-a ramane mereu la forma sa initiala.
 5. Aluminiul poate fi prelucrat in diferite forme si dimensiuni. Ferestrele si usile din aluminiu pot avea o multitudine de culori si se pot adapta oricarei preferinte de design.
 6. Ferestrele si usile din aluminiu pot avea o multitudine de culori si se pot adapta oricarei preferinte de design.
 7. Este usor si flexibil, este rezistent si robust, permitand sustinerea cu usurintă a geamului anti-efractie si garantand un grad ridicat de siguranta.
 8. Datorita performantelor profilului cu rupere termica ferestrele din aluminiu ofera rezultate excelente in ceea ce privește izolarea termica si fonica.
 9. Ferestrele din aluminiu sunt de neegalat ca si design, calitate, durabilitate si rezistenta chiar daca au un cost mai ridicat.
 10. Tamplaria din aluminiu care are garantie de o viata.

SUNA UN SPECIALIST

Iti stam la dispozitie pentru consultanta in a face cea mai buna alegere pentru achizitionarea de tamplarie pvc si tamplarie aluminiu cu geamuri termopan.