5 motive pentru care ai opta pentru o tamplarie din aluminiu

Din moment ce exista pe piata atat de multe materiale intrebuintate la confectionarea ferestrelor si usilor, ce avantaje ofera in acest context o tamplarie din aluminiu. Aluminiul este un metal cu proprietati mecanice deosebite, care depasesc asteptarile, are o rezistenta mecanica sporita si este foarte rezistent la mai multe forme de coroziune, avand costuri aproape zero pentru mentenanta.

Mai mult decat atat, intr-o lume care devine din ce in ce mai preocupata de starea planetei, de ecologie, aluminiul este un material ecologic ce poate fi reciclat continuu, pastrandu-si caracteristicile fara riscul degradarii. Pentru a recicla aluminiul este necesara o energie de doar 5% din cea consumata pentru productia initiala. Astfel, este unul dintre cele mai ecologice materiale din industria constructiilor. Insa de ce ai opta mai exact pentru tamplarie din aluminiu in detrimentul altor materiale atat de renumite cum este de exemplu PVC-ul. Iata principalele 5 motive si beneficiile aduse de acest material la confectionarea ferestrelor si usilor:

Motivul 1 - Rezistență.

Ramele din aluminiu reprezinta cea mai buna solutie pentru usi si ferestre solide, sigure si rezistente pe termen lung. Atunci cand exista fluctuatii mari de temperatura, acestea nu se deterioreaza pe termen lung, asadar pot fi utilizate in regiuni foarte insorite si cu temperaturi crescute pe durata verii. Dimensiunile oferite raman constante, nemodificate si nu sunt supuse riscului de a se dilata sau de a se contracta. Acest fapt este important, deoarece astfel se obtine etanseitatea la apa si aer, dar si o potrivire perfecta intre rama si cercevea. De asemenea, soliditatea ramelor de aluminiu permite crearea unor deschideri ample in vederea patrunderii unui volum mare de lumina naturala, fara riscul ca ramele sa se rasuceasca sau sa se indoaie, fapt ce se poate intampla lesne cu alt tip de materiale. Desi unele profile pot fi foarte subtiri, o usa cu o cercevea dubla poate sustine mai mult de 100 kg. Un alt avantaj din perspectiva rezistentei este ca in caz de incendiu, usile si ferestrele de aluminiu nu favorizeaza extinderea incendiului, ci o limiteaza. Aluminiul, spre deosebire de alte materiale, absoarbe si indeparteaza o mare parte din caldura produsa de incediu. In momentul in care la temperaturi de 660 de grade Celsius aluminiul se topeste, acesta incetineste extinderea focului si nu produce gaze inflamabile sau toxice.


Motivul 2 - Siguranță.

Datorita soliditatii si durabilitatii acestui material, usile si ferestrele din aluminiu ofera un nivel ridicat de siguranta, rezistand la eventualele incercari de spargere a incintei. Deoarece sunt solide si robuste pot functiona eficient cu un numar mare de mecanisme si accesorii anti-efractie, care au scopul de a imbunatati siguranta.

Motivul 3 - Design.

Valoarea estetica adusa de tamplaria de aluminiu locuintei este de asemenea foarte importanta, atat pentru aspectul exterior, cat si pentru atmosfera interioara. Ramele din aluminiu pentru ferestre si usi se pot plia pe numeroase tipuri de design, atat din punct de vedere al tipologiilor si dimensiunilor (ca de exemplu design minimalist cu profile foarte subtiri, tipologii in colt liber, multiple constructii pentru usi), dar si o paleta larga de culori si texturi, pentru a satisface toate gusturile si dorintele. Nu exista niciun alt material care sa ofere atat de multa flexibilitate. Sistemele din aluminiu permit si crearea unui numar mare de constructii arhitecturale ceea ce inseamna ca veti putea aduce imbunatatiri semnificative casei dumneavoastra.

Motivul 4 - Izolare termică.

In prezent exista sisteme cu izolare foarte avansata. Ramele din aluminiu ranforsate cu poliamida speciala realizeaza un nivel ridicat de izolare termica potrivit pentru constructii pasive cu zero sau aproape zero consum de energie. Tamplaria de aluminiu cu bariera termica va proteja locuinta de temperaturi neplacute atat pe timp de iarna, cat si pe timp de vara. Un alt avantaj este acela ca datorita utilizarii garniturilor avansate pentru etanseitate, cele mai puternice vanturi sunt gestionate fara riscuri, astfel aerul rece nu va patrunde sub nicio forma in incapere. Tamplaria de aluminiu are si un gradridicat de reflexie care tine departe radiatiile solare si scade caldura absorbita de tocuri, in perioadele foarte insorite, contribuind la mentinerea unei temperaturii constante in interiorul locuintei.

Motivul 5 - Izolare fonică.

Izolarea fonica este de asemenea un aspect foarte important care trebuie avut in vedere la alegerea tamplariei pentru usa sau fereastra, mai ales pentru locuintele situate in medii cu poluare fonica. In acest sens, se folosesc materialele puternic izolante, sisteme de inchidere ermetica pentru ferestre si usi cu grad ridicat de izolare fonica. Asemenea izolarii termice, cel mai important factor pentru imbunatatirea izolarii fonice sunt panelurile de sticla ce sunt instalate pe usi si ferestre. De pilda, geamul triplu realizeaza o izolare fonica superioara fata de ferestrele cu panel simplu.

SUNA UN SPECIALIST

Iti stam la dispozitie pentru consultanta in a face cea mai buna alegere pentru achizitionarea de tamplarie pvc si tamplarie aluminiu cu geamuri termopan.