Cum alegem o tamplarie din aluminiu premium

Tamplaria din aluminiu este simbolul calitătii si al durabilitatii absolute, este prin definitie un produs premium care ofera si cea mai variata gama. Aluminiul, fiind un material atat de flexibil, poate fi folosit ca material de constructie nu doar la fereste, cu sau fara bariera termica, si usi, ci si la fatade, pereti cortina, acoperind toate nevoile arhitecturale.

Exista mai multe tipuri de tamplarie din aluminiu: tamplarie din aluminiu fara bariera termica, tamplarie din aluminiu cu bariera termica, tamplarie din aluminiu cu bariera termica placata la interior cu lemn, sisteme de umbrire de tip obloane din aluminiu si parasolare, pereti cortină si sisteme de tamplarie din aluminiu blindat cu bara din otel in interiorul profilului.

Aluminiul este cea mai buna alegere atunci cand se doreste excelenta calitatii si satisfacerea tuturor nevoilor legate de tamplarie. Garantia oferita de producatori depaseste cu mult 50 de ani. Aluminiul are un design frumos si o robustete care permite realizarea suprafețelor vitrate foarte mari ceea ce il face un material superior PVC-ului.

Atunci cand va ganditi daca sa alegeti sau nu tamplaria de aluminiu pentru locuinta dumneavoastra, trebuie sa luati in calcul urmatoarele caracteristici ale aluminiului: este 100 % reciclabil si poate fi reciclat continuu fara sa isi schimbe proprietatile, este rezistent la incendii si nu emite substante nocive odata cu supraincalzirea, este extrem de rezistent si robust, presupune un minim efort pentru mentenanta, nu sufera coroziune sub actiunea factorilor de mediu, nu isi modifica forma in timp, pot fi aplicate cu usurinta sisteme antiefractie pe structuri de aluminiu si izoleaza excelent termic si fonic. Este, cu alte cuvinte, o alegere care este garantata pe viata si care isi merita din plin investitia.

Cu toate acestea, pentru a nu va confrunta cu probleme ulterioare, trebuie sa acordati atentie tipului de tamplarie pe care o alegeti, ea trebuie sa serveasca scopului pentru care o alegeti. De exemplu, trebuie sa fiti atenti sa nu investiti in tamplarie de aluminiu fara bariera termica pentru intrebuintari exterioare, deoarece proprietatile acestei tamplarii nu se preteaza pentru exterior si nu va va oferi protectia, izolarea, termica de care aveti nevoie.

Tamplaria din aluminiu fara bariera termica este un profil din aluminiu extrudat dintr-o singura bucata. Aceste profile sunt extrudate la cald si au diferite forme potrivit scopului in care vor fi folosite. Tamplaria din aluminiu fara bariera termica se va monta doar in interiorul cladirilor. Se recomanda evitarea montarii ei acolo unde exista diferente de temperatura foarte mari. Daca diferentele de temperatura sunt mari, atunci instalarea acestui tip de tamplarie va provoca condens. Prinderea tamplariei la colturi are loc prin sertizare sau cu coltari mecanici. Pe acest profil poate fi instalat un geam simplu sau geamuri de termopan. In privinta design-ului si al culorii, profilele din aluminiu sunt foarte versatile si pot fi vopsite in orice nuanță RAL, pot chiar imita lemnul. Este un sistem de tamplarie foarte economic si este cu precadere utilizat la interior. Profilele fara bariera termica au o adancime curpinsa intre 40 mm si 60 mm. Tamplaria din aluminiu fara bariera termica este recomandata la interior in cladirile publice, industriale, de birouri sau in hoteluri.

Daca doriti protectie termica si fonica, atunci ceea trebuie sunt profilele din aluminiu cu bariera termica. Acestea sunt realizate din doua profile din aluminiu unite intre ele cu o bară de poliamidă. Poliamida este materialul care face ruperea termica intre exteriorul profilului și interior. La acest punct, un aspect foarte important este dimensiunea poliamidei care da performanta termica profilului. In prezent pe piata exista o multitudine de profile care pot fi adaptate atat pentru locuinte, cat si pentru cladiri industriale. Acest tip de tamplarie este destinata a fi montata la exterior, permitand realizarea unor suprafete vitrate de mari dimensiuni. De asemenea, pentru ele exista o paleta larga de culori in care pot vopsite si pot imita chiar si lemnul. Se recomanda evitarea profilelor infoliate cu imitație de lemn, procedeul folosit la PVC. Aceste profile suporta instalarea geamurilor de termopan și tripan de la 24 mm pana la 52 mm. Performantele superioare ale aluminiului il fac un material perfect si pentru realizarea usilor care de asemenea pot avea dimensiuni foarte mari.

Sistemele glisante din aluminiu sunt cele mai rezistente si fiabile. Si aceste sisteme pot avea sau nu bariera termica. Asadar, pentru interiorul cladirilor, sunt recomandate sisteme glisante fara bariera termica, iar pentru exterior sistemele glisante cu ridicare. Glisanta cu ridicare are o izolare termica excelenta, fiindca etanseitatea se realizeaza cu garnituri din cauciuc. Cu aceste sisteme se pot realiza deschideri cu dimensiuni foarte mari.

Din aluminiu se pot realiza si sisteme de umbrire si chiar unele dintre cele mai frumoase si elegante. Aluminiul satisface dorintele celor mai pretentiosi clienti, se pot executa din aluminiu de la rulouri pana la obloane si parasolare care acopera suprafete foarte mari de tamplarie.

Sistemul de tamplarie din aluminiu poate fi unul complex si foarte ingenios, permitand realizarea unor pereti cortina structurali si semistructurali. Aceste structuri se inalta de la cativa metri patrati si  ajunge pana la mii de metri patrati (cladirile zgarie-nori). Profilele se aleg in functie de dimensiunea fatadei de sticla, in functie de forta vantului si de inaltimea ochiurilor de geam. Peretii cortina sunt sisteme foarte bune in ce priveste permeabilitatea si coeficientul de transfer termic.

In concluzie, atunci cand doriti o tamplarie premium pentru locuinta dumneavoastra, investitia pe care o faceti trebuie sa fie una bine gandita. Desi tamplaria PVC a fost o solutie economica si foarte buna pentru o anumita perioada de timp, odata cu noua tehnologie a tamplariei din aluminiu, acesta este produsul care merita toti banii si care cu adevarat ofera calitate si confort garantate pe viata. Performantele tamplariei de aluminiu sunt de neegalat.

SUNA UN SPECIALIST

Iti stam la dispozitie pentru consultanta in a face cea mai buna alegere pentru achizitionarea de tamplarie pvc si tamplarie aluminiu cu geamuri termopan.